Manja slova Veća slova RSS

>

Izvještavanje, statistika i poslovna analitika (BI) – usluge socijalne i dječije zaštite

Izvještavanje, statistika i poslovna analitika (BI) – usluge socijalne i dječije zaštite
Datum objave: 19.02.2021 10:40 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Praktična obuka za generisanje statistike, izvještavanje i poslovnu analitiku za usluge socijalne i dječije zaštite, kroz BI modul (Modul za poslovnu analitiku) Informacionog sistema socijalnog staranja (e-Socijalni karton) održana je on-line.  

Obuci je prisustvovalo preko 50 učesnika kojima je dostavljeno i praktično Uputstvo, a obuku je održala Ida Kolinović, Direktorat za informatiku i analitičko-statističke poslove Ministarstva finansija i socjalnog staranja, koja će učesnicima obuke po potrebi, pružati kontinuiranu podršku u njihovom svakodnevnom radu u ISSS-u.

Cilj radionice je bio da se za zaposleni u centrima za socijalni rad i u Zavodu za socijalnu i dječiju zaštitu obuče za poslove generisanja statistike, izvještavanja i poslovne analitike a koje će im služiti u svakodnevnom radu - odgovor na zahtjeve za dostavljanje podataka o uslugama socijalne i dječije zaštite (vođenje slučaja, smještaj u JU socijalne i dječije zaštite, nasilje u porodici, starateljstvo, porodični smještaj - hraniteljstvo, vršnjačko nasilje, itd.), za izradu unificiranih godišnjih Izvještaja o radu cetnara, za praćenje pravovremenosti i kvaliteta podataka i postupanja u predmetima vođenja slučaja, ali i za praćenje socijalnih trendova i radnog učinka stručnih radnika – voditelja slučaja. Uz navedeno, BI služi i kao osnovni alat za kreiranje socijalne politike zasnovane na pouzdanim, sveobuhvatnim podacima.  

Pored BI obuke za zaposlene u centrima za socijalni rad, održana je ranije, 24.11.2020. godine i BI obuka za zaposlene iz JU socijalne i dječije zaštite - Doma starih “Grabovac” Risan, Doma starih “Bijelo Polje”, Doma starih “Pljevlja”, Zavoda “Komanski most”, Dječijeg doma “Mladost”, Bijela i Centra za djecu i mlade “Ljubović”. Učesnici ove obuke su bili stručni radnici socijalne i zdravstvene službe u pomenutim javnim ustanovama za smještaj korisnika.