Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Привреду благовремено укључити у процедуру израде закона и креирања политика

Привреду благовремено укључити у процедуру израде закона и креирања политика
Датум објаве: 16.02.2021 12:20 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


„Стварање предвидљивог и транспарентног пословног амбијента, заснованог на владавини права, представља основ за привлачење реномираних страних инвеститора и подстицање економског раста и развоја државе. Влада Црне Горе и Министарство финансија и социјалног старања отворени су за све облике сарадње са Америчком привредном комором, како би се унаприједио пословни амбијент“ истакао је министар Милојко Спајић на састанку са делегацијом Америчке привредне коморе у Црној Гори, коју је предводио предсједник Коморе, г. Никола Трипковић.

Сарадња са Министарством финансија и социјалног старања оствариваће се нарочито кроз Комитет за порезе и Комитет за сузбијање сиве економије, а у оквиру АмЦхам програма „Партнерство за боље пословно окружење“, чији је основни циљ подизање нивоа узајамног разумијевања између приватног и јавног сектора, кроз благовремено укључивање пословне заједнице у процедуру израде закона и других прописа.

Министар Спајић нагласио је да је сарадња у области пореза и сузбијања сиве економије од посебног значаја, имајући у виду да унапрјеђење ових области представља један од приоритета ове Владе. „Посебно ме радује чињеница да, у процесу реформе и унапрјеђења пословног амбијента, а које представља наше чврсто опредјељење, уживамо подршку Америчке привредне коморе, која је присутна у 117 земаља свијета. Економски раст и развој се најбоље могу постићи уколико постоји сарадња са свим секторима и релевантним институцијама и тијелима“ истакао је министар Спајић.

На састанку је договорено да први кораци у оснаживању сарадње буду у области опорезивања зарада. Циљ је да привреда од почетка буде укључена у процес креирања политика и измјена законских прописа који регулишу ову област.