Manja slova Veća slova RSS

>

Održan sastanak sa predstavnicima poslovnih banaka

Održan sastanak sa predstavnicima poslovnih banaka
Datum objave: 22.12.2020 08:00 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja, mr Jakov Milatović i državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, mr Janko Odović, održali su juče sastanak sa izvršnim direktorima svih banaka koje posluju u Crnoj Gori i predstavnikom Udruženja banaka.

Predstavnici banaka informisali su sagovornike o izazovima sa kojima su se suočili, a koji su izazvani pandemijom COVID-19, koji su u značajnoj mjeri uticali na poslovanje bankarskog sistema.

Ministar ekonomskog razvoja, mr Jakov Milatović, naglasio je da je stabilan bankarski sektor od nemjerljivog značaja za ekonomski rast države i razvoj privrede, te da je cilj Vlade Crne Gore dalje unaprjeđenje saradnje sa poslovnim bankama, koje Vlada vidi kao partnere u ponovnom pokretanju i rastu privredne aktivnosti u našoj zemlji.

Ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić, informisao je predstavnike poslovnih banaka o postignutom uspjehu u emisiji državnih obveznica, kao i o snažnoj podršci koju Crna Gora uživa među stranim investitorima, ali  i porukama podrške koju je Vlada  dobila od evropskih partnera nakon posjete predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića i ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića Briselu. On je istakao da poslovne banke u Vladi Crne Gore imaju partnera, čiji je osnovni cilj ekonomski i privredni razvoj zemlje.

U konstruktivnom dijalogu dogovoreno je da Vlada predloži Skupštini odlaganje primjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama i Zakona o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija za 1. januar 2022. godine.


Ministarstvo finansija