Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Позив невладиним организацијама да одреде представника за члана Савјета статистичког система

Датум објаве: 07.09.2012 10:20 | Аутор: Ивона Михајловић - администратор

Испис Штампај страницу


У складу са чланом 12 Закона о званичној статистици и систему званичне статистике (“Службени лист ЦГ”, бр.18/12 од 30. марта 2012. године), ради унапређења статистичке културе и знања и старања о потребама корисника званичне статистике, Министарство финансија оснива Савјет статистичког система. 

Како је чланом 14 Закона предвиђено чланство једног представника невладиног сектора у раду Савјета статистичког система, у складу са чланом 1 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација ,(„Сл.лист Црне Горе“,бр.07/12 од 30.01.2012), позивамо невладине организације да предложе једног свог  представника за члана Савјета.

Надлежност Савјета, чији се чланови бирају на период од пет година, јесте давање мишљења о стратешким питањима званичне статистике са становишта потреба корисника званичне статистике. Задаци Савјета, а тиме и обавезе члана Савјета, дефинисане су чланом 13 Закона о званичној статистици и систему званичне статистике. 

У вези с тим, невладина организација треба да задовољи следеће услове:

- да има искуства у реализацији и организацији статистичких истраживања у посљедњих 5 година (доставити потврду о врсти истраживање и величини узорка);
- да има искуства у пројектима који су имали за циљ унапређење система државне управе (доставити потврду о врсти и циљу пројекта).
Представник кога предложите треба да задовољи сљедеће услове: 
- завршен факултет из области економије;
- да има искуства у реализацији статистичких истраживања (предност имају кандидати који су имали искуства у реализацији статистичких истраживања из области званичне статистике).
Пријаву на јавни позив можете доставити на сљедећи е-маил: станислава.расовиц@миф.гов.ме, најкасније до 11.09.2012. године, до 12х.
Контакт особа: Рашовић Станислава 020/241405; 063/245548.