Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Дарко Радуновић - министар финансија

министарство финансија

Рођен је 1960. године у Подгорици, гдје је завшио основну школу и Гимназију ,,Слободан Шкеровић“. Дипломирао је на Економском факултету.

Радни ангажман започео  је 1987. године у Електропривреди Црне Горе, да би након годину дана, запослењем у Југобанци, ушао у свијет банкарства у којем је више од двије деценије покривао најодговорније послове у финансијском сектору. Био је члан Управног одбора Wеxим банке из Москве,  Одбора директора Југобанке АД Београд за цијели систем СФРЈ, те члан Управног одбора Београдске берзе новца.

Са позиције помоћника генералног директора Југобанке, 1998. године преузима функцију финансијског директора а затим и потпредсједника компаније Монтенегро аирлинес.

У периоду  2001-2004. био је запослен у Еуромаркет банци, прво као замјеник генералног директора, а затим и као извршни директор, док је од 2004. до 2012. године био ангажован у Монтенегробанци, највећим дијелом као извршни директор.

Од 2003. до 2007. је био предсједник Управног одбора Фонда за осигурање и финансирање спољнотрговинских односа Србије и Црне Горе.

Као предсједник Борда директора Прве банке био је ангажован од 2012. до 2013. године, а у периоду од 2013 – 2016. године је обављао дужност главног извршног директора у Првој банци.

На челу Удружења банака Црне Горе био је у периоду од 2014-2015 године.

Након стручних усавршавања у Хагу и Вашингтону на тему  јачања будуће и економске и политичке сигурности, стекао је звање Сталног СЕНСЕ тутора- тренера за фирме.

За министра финансија у Влади Црне Горе именован је 28. новембра 2016. године.

Служи се енглеским језиком.

Ожењен је и отац двоје дјеце.