Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

мр Снежана Мугоша - Генерална директорица Директората за локалну самоуправу и привредна друштва у већинском власништву државе 

Министарство финансија

Снежана Мугоша је рођена 08. фебруара 1978. године у Никшићу. 

Основну школу и гимназију је завршила у Никшићу. На Економском факултету у Подгорици дипломирала је 2001. године. На истом факултету је магистрирала 2007. године на смјеру Економија јавног сектора.

Свој радни ангажман започела је у марту 2002. године у Министарству финансија као приправник у Сектору за буџет. Од 2003. до 2007. године радила је као савјетник у Јединици за макроекономске анализе и сарадњу са међународним финансијским институцијама док је 2008. и 2009. године радила као самостални савјетник у Одсјеку за планирање јавних инвестиција. Од 2010. до 2013. године радила је као самостални савјетник у Одјељењу за локалну самоуправу а од 2013. године као начелница Дирекције за праћење буџета локалних самоуправа, регулаторних агенција и јавних предузећа и других имплицитних буџетских обавеза у Директорату за буџет. 

Половином новембра 2017. године именована је за вршиоца дужности Генералне директорице Директората за локалну самоуправу и привредна друштва у већинском власништву државе.

Учествовала је у великом броју стручних конференција и семинара на тему јавних финансија, буџетског система, средњорочног буџетског планирања, планирања јавних инвестиција и бројних питања везаних за финансије локалних самоуправа.

Говори енглески језик.

Удата је и мајка је двоје дјеце.  

Контакт емаил: снеза.мугоса@миф.гов.ме