Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Ивана Максимовић -  Генерална директорица Директората за управљачку структуру

Министарство финансија

Ивана Максимовић је рођена у Подгорици, гдје је завршила основну школу и гимназију “Слободан Шкеровић”. Дипломирала је на Економском факултету у Подгорици, на смјеру Међународни бизнис, и на истом факултету наставила постдипломске студије на смјеру Међународна економија. Тренутно ради на изаради магистарске тезе. 

Свој радни ангажман започела је у Министарству финансија, марта 2008. године, гдје је обављала послове самосталног савјетника у Директорату Државног трезора, најприје у Дирекцији за управљање дугом, анализу задужености, и односе са иностранством а касније у Дирекцији за национални фонд.

Током свог анганжмана у Министарству финансија била је ангажована и координирала је различите послове из области финансијског управљања претприступном подршком ЕУ (ИПА), била је сарадник на пројектима успостављања и унапријеђења система децентрализованог/индиректног управљања претприступном подршком ЕУ у различитим секторима, а од марта 2017. координира рад Дирекције за национални фонд.

Од новембра 2017. године именована је за в.д. Генералне Директорице Директората за Управљачку структуру и замјеницу Националног службеника за овјеравање.       

Учествовала је на бројним конференцијама и семинарима у земљи и иностранству на теме управљања ЕУ фондовима, међународних финансија, као и похађала више стручних обука на тему претприступне подршке у сектору пољопривреде (ИПАРД).

Говори енглески језик.      

Контакт емаил: ивана.максимовиц@миф.гов.ме