Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

мр Ива Вуковић - Генерална директорица Директората за економску политику и развој

Министарство финансија

Ива Вуковић је рођена августа 1984. године у Подгорици, гдје је завршила основну и средњу школу. Дипломирала је на Примијењеним студијама менаџмента на Економском факултету у Подгорици, Универзитет Црне Горе. На истом факултету је у периоду 2008-2010. завршила постидипломске студије и магистрирала 2014.године на тему: “Економска политика Црне Горе у функцији привредног развоја са освртом на пословне циклусе”. 

Свој радни ангажман започела је у Министарству финансија, у децембру 2006. године, као приправник у сектору за буџет. Након одрађеног приправничког стажа радни ангажман наставља у сектору за буџет најприје као виши, а након тога као самостални савјетник у Одјељењу за макроекономске анализе и пројекције и односе са међународним финансијским институцијама. Од маја 2011. године, прелази у сектор за економску политику и развој у којем је руководила пословима Одјељења за фискалне анализе и пројекције. У јулу 2013. године именована је за вршиоца дужности Генералне директорице Директората за економску политику и развој, а априла 2015. именована је за Генералну директорицу Директората за економску политику и развој.

У досадашњем радном ангажману активно је учествовала у пословима Министарства финансија, од којих посебно издваја: Активно учешће у економском дијалогу Црне Горе са ЕУ; Члан три преговарачка поглавља за приступање ЕУ; Припремала је и координирала радне групе за израду Претприступног економског програма и Економског фискалног програма; Координирала припрему стратешког документа Праваци развоја; Учествовала у изради Проспекта за прву емисију еурообвезница; Учествовала у припреми одговора на Упитник ЕУ; Учествовала у припреми образложења Закона о буџету и Завршних рачуна закона о буџету; Припремала бројне макроекономске и фискалне анализе; 

Похађала је бројне семинаре, курсеве, обуке и љетње школе у земљи и иностранству из области економске политике и европских интеграција. 

Говори енглески језик и  усавршава знање француског језика. 

Контакт емаил: ива.вуковиц@миф.гов.ме